Jul
04
2010

Sardinie 2010 – den druhý – Benátky

Zápisky z cest:
Po nezbytném přesunu od Lago di Garda přijíždíme do Benátek. Auto necháváme na krytém parkovišti a jedeme místní veřejnou dopravou do centra. Asi nepřekvapí, že veřejná doprava v Benátkách znamená neuvěřitelné množství člunů jezdících sem a tam. Pro benátčany natolik normální věc, že obsluhu jedné lodi tvoří žena, která jen tak ledabyle jednou rukou přivazuje a odvazuje naší nepochybně několikatunovou loď u každé zastávky (= kotviště).

Ač opět vedro, Benátky jsou nádherné. Obcházíme obvyklé památky: Piazza San Marco, Basilica di San Marco, Ponte di Rialto, výborná domácí italská zmrzlina a Palazzo Ducalle.

Fantastická jsou zákoutí stranou největšího turistického ruchu, která říkají, že v Benátkách stále ještě žijí a pracují normální lidé, pohříchu jich však díky turistickému ruchu ubývá. Za připomínku, též stojí část Benátek zvaná Arsenale, která je veřejnosti téměř zcela nepřístupná. Za nezbytný obolus několika euro šlapu po schodech na terasu baziliky San Marco se sochami čtyř bronzových řeckých koní a kochám se výhledem na celé náměstí, dóžecí palác a část Velkého kanálu. Na závěr nás opět čeká přeprava na parkoviště místní lodní dopravou, kde oceňujeme výhodu vlivu krytého parkoviště na teplotu uvnitř auta a jedeme zpět do kempu v Bardolinu.

Fotka dne:
IMG_1576
Nejkrásnější z mnoha mostů v Benátkách – Pont di Rialto

Linky dne:

Záznam trasy:
[width=580;height=400;scrollwheelzoom=disabled]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.