Jul
06
2010

Sardinie 2010 – noc ze třetího dne na čtvrtý – noc na trajektu

Zápisky z cest:
Trajekt Moby Tommy je nám útočištěm a dopravním prostředkem současně na jeden z nejneobvyklejších zážitků této dovolené, nocování na palubě trajektu. Trajekt odjíždí 23:30 a připlouvá do Olbie na Sardinii v 6:30 ráno druhý den. Po nezbytném chaosu při naloďování jsme nakonec s autem umístěni na správné místo a jdeme hledat místo na spaní. Pochopitelně je možno objednat kajutu na spaní, ale jednak to bylo zavrhnuto již na začátku a druhák si nedokážu představit, jak by asi v takové kajutě bylo v tomto počasí.

Nacházíme pohodlné místo na otevřené zádi lodě s lavičkami pro každého účastníka našeho zájezdu. Místo je dvě patra pod palubou určené jako přistávací plocha pro vrtulníky …. Ostatní cestující bez kajuty též hledají svá místa na spaní a zabírají různá místa v různých pozoruhodných pozicích. Není tak problém vidět černošku v zářivě květovaných šatech jak bosa uléhá v restauraci na gauč či solidně vyhlížejícího džentlmena, který si připravuje své lůžko pod schody na vyšší palubu. Tak či onak naše místa jsou ta nejlepší ze všech. Každý máme k dispozici svou lavičku, na které si rozbalujeme spacák. Za zvuku brblajícího lodního motoru usínáme uondáni předešlým dnem.

Ráno se probouzíme s východem slunce, bohužel je horizont pod mrakem, takže nevidíme úplný výhod slunce z moře, ale z nízkých mraků. No i tak je to nádhera, posuďte sami:
IMG_1651

Linky dne:

Záznam trasy:
[width=580;height=400;scrollwheelzoom=disabled]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.