Jul
07
2010

Sardinie 2010 – den pátý – Castelsarde a Grotte di Nettuno

Zápisky z cest:
První den na Sardinii zajíždíme do nejbližšího městečka Castelsarde. Cestou zastavujme u dvou známých turistických atrakcí ostrova. Jednou jsou kamenné věže Nuraghi jejichž zbytku jsou rozeseté po celém ostrově. Tato konkrétní se jmenuje Nuraghe Su Tesoru. Druhou je skalní útvar ve tvaru slona Roccia dell’Elefante, který historicky sloužil i jako pohřebiště. Obě pamětihodnosti jsou blízko silnice, takže jenom zastavujeme a fotíme.

Druhou dnešní zastávkou je staré městečko Castelsarde, s centrem vybudovaném na mohutném skalisku. Procházíme hradby, kostel a hrad s muzeem. Za zmínku také stojí věž jejíž střecha je oproti zvyklostem kachlíčkovaná, tudíž vypadá jako část zapomenuté koupelny na vrcholu věže.

IMG_1687

Po procházce městečkem jedeme Do Grotta di Nettune, což je krápníková jeskyně dle místní pověsti bydliště krále moří samotného Neptuna. Parkujeme na parkovišti a jdeme po schodem k jeskyni. Dle jednoho průvodce dolů k jeskyni vede 656 schodů, dle druhého 652. Náš pokus o přepočítání končí na schodu 118 …. Absolvujeme prohlídku jeskyně s průvodcem, který vykládá v italštině a angličtině. Po asi 40 minutové prohlídce, stoupáme zpět 652 či 656 schodů zpět na parkoviště.

IMG_1709

Linky dne:

Záznam trasy:
[width=580;height=400;scrollwheelzoom=disabled]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.