Jul
09
2010

Sardinie 2010 – den sedmý – Giara di Gésturi

Zápisky z cest:
Třetí den našeho pobytu na ostrově jedeme na čedičovou náhorní plošinu Giara, kde se v korkovém lese prohání na 700 divokých koníků Achetta.

Po cca 200 km přejezdu z kempu do městečka Tuili jedeme klikatou cestou vzhůru ke vstupu do národního parku. U vstupu do parku narážíme na dvojici hlídačů parku, kteří nás po krátkém rozhovoru nás navigují k přírodnímu jezeru Puli Majori, kde máme největší šanci vidět divoké koníky. Během cca 3 km cestě k jezeru zastavujeme v malé botanické zahradě, která je sice vzhledem k počasí trochu uschlá, nicméně tam poprvé vidím živý korkovník s ukázkou, jak se z něj loupe kůra ze které se následně vyrábí korek do láhví.

IMG_1770

Opouštíme botanickou zahrádku a po pár stech metrech přicházíme k jezeru a máme štěstí vidíme malé stádo divokých koníku, jak se pasou na mělčině jezera. Nádherná scenerie trojice klusajících koníků mělčinou jezera se jen těžko zachycuje. U jezera trávíme cca hodinu a pak se přesouváme k druhému jezeru, kde máme opět štěstí, byť ve větší vzdálenosti, ale i tak vidíme koníky nerušeně se pasoucí na jezeře.

IMG_1794

Linky dne:

Záznam trasy:
[width=580;height=400;scrollwheelzoom=disabled]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.